Des que en molts països van dictaminar l’ús obligatori de les mascaretes al carrer mentre es mantingui l’alerta per la pandèmia de coronavirus, molts dissenyadors i inventors se les han enginyat per fer-les pràctiques, originals o revolucionaris.

La mascareta que no amaga la teva cara

Fins ara, però, no havíem vist res com el que ha dissenyat el nord-americà Christopher Miller: una mascareta que permet que ens puguem reconèixer pel carrer quan la portem. I és que la màscara en qüestió porta impresa la nostra cara sobre el material.

Miller ha creat el primer model d’aquesta original mascareta amb la seva pròpia cara, i se l’ha posada. No ha dubtat en publicar-la a Twitter i la fotografia ha donat la volta al món i s’ha fet ràpidament viral.

Miller explica que “vaig fer una mascareta amb una foto de la meva cara impresa en cotó i he de dir que és tan inquietant com m'imaginava", assegura (i efectivament, inquietant ho és una mica).

Un nou intent

Per evitar que tingués tanta distorsió, unes hores després en va fer una altra “una mica més petita. Dona menys mal rotllo que l'anterior” explica el dissenyador.

Un estudi fotogràfic a l'Índia, els primers

La idea s'ha fet molt famosa a tot el món però s’ha descobert que Miller no ha estat el primer en pensar-hi, resulta que hi ha un estudi fotogràfic a l'Índia que fa temps que es dedica a aquest tipus de dissenys.

Es diu STM Studio i està ubicat a la ciutat de Chennai (Índia). El que fan és prendre diverses fotografies de la cara i reconvertir-les per fer impressions sobre les mascaretes.

El que ningú ha confirmat és que el material amb què estan fetes les mascaretes estigui homologat i sigui fiable quan sortim al carrer per evitar riscos de contagi.