Posar-se la mascareta mullada pot suposar perills per dos motius: la pèrdua d'efectivitat i l'aparició de l'acne fúngica.

Perills de portar la mascareta mullada

Les mascaretes s'ha convertit en un complement imprescindible per tothom, ja que són obligatòries per prevenir els contagis del coronavirus. No obstant això, el clima humit de la tardor i la manca d'higiene són el caldo de cultiu ideal per fer perdre l'eficàcia de les mascaretes i crear problemes dermatològics.

Mascarillas / Pixabay

Portar la mascareta mullada pot provocar l'acne fúngica / Pixabay

Pèrdua d'efectivitat de la mascareta

Quan una mascareta es mulla per culpa de la pluja perd la seva efectivitat, ja que deixa de filtrar correctament i, per tant, deixa de ser útil a l'hora de prevenir contagis. No obstant això, hi ha una manera molt simple de solucionar aquest problema: només cal assecar-la i ja es pot tornar a reutilitzar, segons informa Pepe Alcamí, viròleg de l'Institut de Salut Carlos III.

Lluvia Barcelona Tiempo / EFE

Quan una mascareta es mulla a causa de la pluja perd la seva efectivitat / EFE

En cas que es mulli de saliva, suor o de la nostra pròpia respiració la solució és una altra completament diferent: s'ha de llençar a la brossa sí o sí, ja que a diferència de la pluja, aquests fluids porten moltíssims bacteris que poden provocar problemes dermatològics.

Acne fúngica

Un dels problemes més comuns és l'aparició d'acne fúngica, que es dona quan, a causa de la humitat i dels bacteris, apareixen petits granets a la zona on ens posem la mascareta. Per evitar aquest problema, és imprescindible garantir una bona higiene de les mascaretes i seguir totes les indicacions d'ús i recanvi en funció del model de mascareta que estiguem utilitzant