Els Mossos d'Esquadra van desarticular aquesta setmana un grup de sis persones que es dedicava al conreu indoor de marihuana en cases de diversos municipis de Tarragona per, posteriorment, exportar-la cap Europa. Es tracta de quatre homes i dos dones, d'entre 26 i 38 anys, veïnes de Tarragona, Salou i Mont-roig del Camp, així com algunes sense domicili conegut; de nacionalitat albanesa i de nacionalitat romanesa.

Els arrestos es van produir el passat dilluns, just després de l'operatiu policial que va practicar set escorcolls en aquests municipis i intervenint 600 plantes d'una varietat diferent a l'habitual, amb un creixement més ràpid i major producció. A totes elles se les acusa dels suposats delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació del fluid elèctric. Quatre d'ells han estat ja empresonats per ordre judicial.

Plantacions d'aquesta droga a Tarragona, Cambrils, Salou i Mont-roig del Camp

La investigació va arrencar a finals de setembre de 2018 quan els mossos van rebre queixes ciutadanes relacionades en una casa de Tarragona que s'utilitzaria per conrear marihuana. Els investigadors van poder confirmar aquest extrem partir de les gestions amb l'empresa subministradora de l'electricitat sobre el consum d'energia de l'habitatge. Van arribar a relacionar una desena de persones amb el cas, totes originàries de països de l'Europa de l'est, que actuaven de forma molt jerarquitzada. Finalment, van poder esbrinar que el grup havia instal·lat quatre plantacions indoor en cases de Tarragona, Cambrils, Salou i Mont-roig del Camp.

arro droga tarragona

Dos agents de l'ARRO dels Mossos amb un dels detinguts en l'operació / CME

Utilitzaven importants mesures de contra vigilància i s'organitzaven entre elles en quatre nivells, amb tasques molt definides per als integrants. En el més bàsic, s'hi incloïen les persones encarregades de cuidar les plantacions. Els instal·ladors, també encarregats del manteniment, formaven el segon nivell. Al tercer, la persona que buscava els immobles per instal·lar-los i coordinava. En el nivell més alt, se situaven els caps de l'organització.

Intervingudes 600 plantes d'aquesta marihuana millorada

Aquest passat dilluns, els mossos van escorcollar una casa a Tarragona, una a Salou, dos a Cambrils i tres a Mont-roig del Camp –en aquest últim municipi, van comptar amb la participació d'agents de la policia local-. En aquestes entrades van detenir quatre homes i dues dones, desmantellant quatre plantacions de marihuana, a més d'intervenir força material per al cultiu intensiu.

També van comprovar que tenien la llum punxada. L'operatiu va intervenir 600 plantes d'una varietat diferent a l'habitual i que, segons les posteriors analítiques, tenen un creixement més ràpid i una producció de cabdells més abundants.

arro droga tarragona carrer

Agents dels Mossos a l'exterior d'un dels punts de conreu de marihuana, a Tarragona / CME

De les sis persones detingudes, a una de les dones se li va deixar sense efecte la detenció a l'espera que sigui requerida pel jutge, mentre que l'altra va passar a disposició judicial aquest dijous i va quedar en llibertat amb càrrecs. Els quatre homes, que també van passar aquest dijous a disposició del jutjat de guàrdia de Tarragona, han ingressat a presó per ordre del jutge.