La Susana portava quatre mesos sortint amb en Mariano. Aquesta veïna de Viladecans (Baix Llobregat) de 49 anys moria en patir una hipoglucèmia i després de més de deu hores d'agonia davant de l'atenta mirada de la seva parella. L'home no només no va auxiliar la seva nòvia, sinó que va gravar fins a onze vídeos de la dona completament nua, tirada a terra i amb l'ull blau mentre s'anava consumint a poc a poc. Feia setmanes que l'entorn de la Susana sospitava que alguna cosa no anava bé entre els dos. La víctima havia començat a absentar-se del bar que regentava a la localitat veïna de Gavà i en múltiples ocasions apareixia amb ferides provocades per presumptes "caigudes".

Gelós i possessiu

"Ella em va comentar que era agressiu, possessiu i gelós. Jo a la Susana li vaig veure blaus als braços, a l'esquena i a les costelles. Però quan li preguntava, em deia que havia caigut", explica Alejandro Castro en declaracions a El País. Aquest home és un dels cambrers d'El Recodo, l'establiment que dirigia la víctima i en el qual passava moltes hores la seva nova parella. Mariano -ciutadà argentí de 49 anys- era dentista i li encantava fer-se notar. La Susana el va conèixer en un bar de copes i va quedar enlluernada. Al cap de poc, van començar a sortir junts.

L’embruix va durar tot just dos mesos. La dona es va adonar que tot era façana i que l'home amb qui sortia era un "fantasma", tal com ja pensaven molts dels clients d'El Recodo que van tenir ocasió de tractar amb el dentista. Tanmateix, la família de la Susana -tret del seu fill de 13 anys- desconeixia per complet el caràcter agressiu d'en Mariano i les constants agressions a què era sotmesa ella. "No sabíem res. El meu nebot li va trobar una vegada blaus als braços, ell li va preguntar i ella li va contestar que havia caigut, però que no li digués res als oncles, a nosaltres," assenyala en Daniel, el germà de la víctima segons informa el mateix mitjà.

Ull de vellut

Aquests episodis violents es van perpetuar fins al dia que la dona va patir la hipoglucèmia. L'Alejandro -el cambrer del bar- recorda que divendres la parella va tenir una forta discussió i que, l'endemà, la Susana apareixia a El Recodo amb un ull de vellut. Aquest va ser l'última vegada que va veure la seva cap. La víctima moria el 18 de juny després de més de deu hores d'agonia. La dona va començar a trobar-se malament poc abans de les nou de la nit i va trucar el seu nòvio advertint-lo del seu estat.

Coca-cola

Mariano arribava al domicili una hora més tard i assistia impassible al sofriment de la seva parella, que estava patint una hipoglucèmia. El dentista la va deixar morir, fent cas omís als seus precs. En un dels vídeos que va gravar l'home mentre la Susana estava retorçant-se nua a terra, la dona li demana una coca-cola per contrarestar la baixada de sucre. Aquest es nega a donar-li el refresc i li pregunta irònicament per l'ull de vellut que ell mateix li havia provocat després de la discussió del divendres anterior.

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres passat a l'home, de 49 anys, acusat d'un delicte d'homicidi i un altre de maltractaments, i ja ha ingressat a presó per ordre judicial.