Encara no ha confessat, però la Guàrdia Civil creu que María G.M. és l'autora material de l'assassinat dels seus dos fills, un nadó de cinc mesos i un nen de tres anys i mig. Té 27 anys, és natural de Rocafort, a l'Hort Nord, i és filla d'una família benestant d'aquest municipi. Tothom la coneix, a ella i als seus pares. Són diversos germans i ella, des de fa temps, s'havia anat desvinculant de la família.

Mantenia contacte amb la seva mare però sempre amb molta tensió, sobretot els darrers mesos, quan la María i la seva parella, Gabriel S. —de nacionalitat belga—, havien empitjorat, principalment per culpa del consum de drogues, tal com han explicat veïns del poble i han confirmat fonts de la Guàrdia Civil. La mare de la jove mirava de cuidar els dos nens quan la parella l'hi deixava.

Vivien en una casa ocupada al costat d'una urbanització de luxe entre Rocafort i Godella. La família d'ella els havia ofert d'instal·lar-se en una casa de la seva propietat però s'hi van negar: volien viure en aquesta masia.

Casa ocupada crimen niños Godella Valencia Guillem RS

Casa ocupada on vivia la parella amb els seus fills. EFE

Vinculada a moviments antisistema...

La noia havia estat vinculada a diversos col·lectius antisistema pròxims a les lluites del 15-M i fins i tot va ser detinguda en algunes ocasions, sempre per protestes socials i polítiques. Activista de totes les causes perdudes, la María va anar deixant de banda la seva família i es va tancar amb la seva parella en aquesta casa ocupada deixada de la mà de Déu. Havien optat per una vida hippie, reconeixen alguns veïns a ElCaso.cat.

...I a les drogues

Les drogues han marcat els seus darrers mesos. Els investigadors no dubten que el consum de narcòtics les darreres hores va propiciar el crim, que encara s'està investigant. Aquest consum, però, ve de lluny. Veïns i persones que coneixen la parella no oculten que tots dos eren consumidors habituals de drogues. Marihuana, cocaïna i opi eren el menú d'estupefaents que la parella tenia a mà.