El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 d'El Ejido (Almeria) ha decretat aquest dissabte l'ingrés a presó provisional per un delicte d'assassinat d'Ana María Baños Lozano, la dona de 38 anys detinguda dijous per la Guàrdia Civil per haver estrangulat presumptament el seu fill Sergio, de 7 anys.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) han informat que la causa es troba baix secret de sumari, si bé han precisat que la dona se la investiga indiciàriament per un delicte d'assassinat i que la presó provisional sense fiança és comunicada

Funeral del Sergio

D'altra banda, Alcolea (Almeria), poble natal d'Ana María Baños i de la seva exparella sentimental i pare de Sergio, ha celebrat aquest dissabte a la tarda el funeral del nen, que va arribar al poble divendres a la tarda després de l'autòpsia.

L'alcalde de la localitat, Antonio Ocaña, ha reiterat el dolor que s'estableixi al poble per l'ocorregut, i ha explicat que després de la missa per l'ànima del nen, aquest serà enterrat al cementiri municipal.

El pare de Sergio va obtenir la custòdia de Sergio dies abans del suposat|presumpte crim.

Denúncia arxivada per violència masclista

El Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) ha informat que Ana María Baños va presentar una denúncia contra la seva exparella i progenitor del nen, que va ser incoada pel Jutjat de Violència sobre la Dona d'Almeria el 5 d'abril de 2017.

La jutgessa li va concedir una ordre de protecció per indicis d'un delicte de maltractament aquell mateix dia. També se li va concedir provisionalment l'ús de l'habitatge i la guarda i custòdia del menor. Els tribunals van absoldre, el febrer d'aquest any, el pare del nen.

D'altra banda, en l'àmbit civil, el Jutjat de Violència sobre la Dona va dictar una sentència -després de l'acord d'ambdós progenitors- sobre les mesures de guàrdia i custodia: va concedir la custòdia a la mare el gener de 2018 amb un règim de visites del pare.

El passat 6 de setembre, tanmateix, el pare va demanar que se li concedís la custòdia perquè considerava que la mare "no s'estava cuidant de forma diligent" del nen, en assumptes com a assistència al centre escolar o àpats equilibrats. El 4 d'octubre es va celebrar una vista i, tres dies més tard, la magistrada va concedir la custòdia del nen al pare. Segons fonts judicials, quan la mare presumptament va matar el nen la resolució estava en tràmit de notificació.