La Guàrdia Civil ha detingut la mare espanyola que ha matat presumptament el seu fill de 7 anys estrangulant-lo mentre el transportava, ja mort, al seient de copilot del seu cotxe.

Els fets han passat aquest dijous al matí. La dona, de 38 anys i nacionalitat espanyola, ha matat el Sergio, el seu fill de 7 anys, a la localitat d'El Ejido, Almeria.

L'àvia del nen ha avisat a la policia

La dona ha acudit a la casa de la seva exsogra amb cotxe per parlar sobre la custòdia del nen, que tenia el seu pare. En aquell moment portava el petit al seient del copilot, aparentment adormit; però quan la seva àvia s'hi ha acostat, l'ha trobat mort i ha avisat la policia immediatament.

S'ha fugat i ha demanat ajuda a una coneguda

Després de la discussió amb l'exsogra, la dona ha conduït fins a Las Norias de Daza, on viu una coneguda, al voltant de les 10.30 hores del matí. Allí li ha demanat

ajuda, i, alhora, li ha reclamat que no digui res a ningú. Segons el testimoni d'aquesta coneguda, "m'ha demanat ajuda per treure el cadàver del cotxe, però jo li he dit que tal com estava el nen jo no el ficava a casa meva", narra.

"Què vols, que em busqui la ruïna?"

Davant la negativa de l'altra dona d'entrar el petit a casa seva, la mare li ha recriminat amb violència que li volia buscar la ruïna. 

A banda, també li ha demanat deixar el seu cotxe al pàrquing, a la qual cosa la coneguda també ha dit que no. En tot moment, segons el seu testimoni, la presumpta assassina ha estat controlant que no truqués ni digués res a ningú.

Ha intentat escapar

La Guàrdia Civil, que ja havia rebut l'avís quan l'àvia del Sergio s'ha adonat que era mort, ha pogut interceptar la mare quan s'intentava fugar des de la casa de la seva coneguda. Les autoritats policials han trobat el cadàver del petit al seient del copilot.

La dona hauria asfixiat el seu fill

Les primeres hipòtesis indiquen que la mare ha estrangulat el nen a l'habitatge familiar de Huércal o bé de camí cap a l'Ejido, a uns 40 quilòmetres, informa ABC.

Havia denunciat per maltractaments al seu exmarit

La dona va denunciar al seu exmarit per violència de gènere, tot i que ell va ser absolt. La parella, que s'havia separat, batallava per la custòdia del nen des d'aleshores. De fet, fonts properes al cas apunten que els fets estarien relacionats amb l'obtenció de la custòdia.

La Guàrdia Civil ha detingut la mare immediatament després de trobar el cadàver del petit. Mentrestant, continuen les investigacions per esclarir els motius que l'han portat a matar-lo.