Una dona ha estat condemnada a tres anys i mig de presó per maltractar les seves filles de 5 i 7 anys a Palència. El magistrat del Jutjat Penal 1 considera la mare de les petites autora de dos delictes de maltractament en l'àmbit familiar per dirigir-se a elles amb expressions com "Tant de bo trobeu un home que us foti la vida" o "Males filles, males persones, fastigoses, filles de puta, males bèsties." Per poder provar els insults i vexacions a què sotmetia les nenes han estat claus uns enregistraments aportats pel pare de les víctimes en els quals es pot escoltar la dona parlant amb les seves filles en aquests termes.

Vexacions

El pare de les nenes -que ha exercit com a acusació particular en la causa- va ser qui va decidir portar la seva parella davant del jutge en constatar com s'adreçava a les petites. Segons informa El Español, el progenitor va decidir gravar alguns dels episodis quan tornava de treballar per a així deixar constància dels insults i les vexacions a les que es veien sotmeses les petites, de 5 i 7 anys. En el judici, la dona ha reconegut haver proferit a les seves filles expressions com "Tant de bo trobeu un home que us foti la vida", "Em fa fàstic sentir-vos, és que no us considero ni les meves filles" o "Males filles, males persones, fastigoses, filles de puta, males bèsties."

"Gravava quan arribava a la tarda. Això començava pel que fos. Perquè sí. De qualsevol manera. Començava una discussió entre elles. Qualsevol comportament de la filla motivava això. Des del 2017 va ser una escalada, una progressió d'insults," ha declarat el pare de les petites davant del tribunal. Les proves aportades pel progenitor han resultat claus per demostrar la culpabilitat de la mare, que ha estat condemnada a tres anys i mig de presó per dos delictes de maltractament en l'àmbit familiar. A més, la dona no podrà apropar-se a menys de 500 metres de les nenes durant els propers tres anys i haurà d'indemnitzar les seves filles amb 2.000 euros en concepte de danys morals, informa el mateix mitjà.