Una dona ha abandonat el seu fill de 2 anys dins del cotxe a Toledo, amb les finestres tancades, a ple sol i quan la temperatura marcava 41 graus centígrads. La dona ha estat detinguda acusada d'abandonament temporal de menor.

No és la primera vegada que passa un fet com aquest, per incomprensible que sembli. Fa tot just una setmana, la policia va haver de rescatar un bebè tancat dins un cotxe en ple centre de Madrid i a 40 graus de temperatura.

Finestres tancades i 41 graus a l'exterior

En aquesta ocasió, els fets van tenir lloc aquest passat dijous, quan la Policia Local va rebre una trucada d’un ciutadà que els alertava que hi havia un nen petit, tancat dins un cotxe que estava aparcat a ple sol al carrer Gante de Toledo.

Calle Gante Toledo / Google View

La dona va deixar aparcat el cotxe amb el seu fill de 2 anys dins, al carrer Gante de Toledo, a ple sol i a 41 graus de temperatura / Google Maps

El nen, dormint i amb símptomes de deshidratació

Quan els agents van arribar al punt concret indicat, van veure que el nen tancat dins el cotxe estava dormint. En aquells moments els termòmetres marcaven 41 graus de temperatura, en plena onada de calor. El vehicle estava tancat i amb les finestres apujades, davant aquesta circumstància van haver de trencar el vidre d’una de les finestres per poder treure el menor.

El nen de 2 anys presentava símptomes de deshidratació i el van traslladar a l’Hospital Virgen de la Luz de Toledo, acompanyat de la seva mare, a qui havien localitzat tot just després de rescatar el petit de l’interior del cotxe.

La mare era a casa

En la seva defensa, la dona va explicar als agents de la Policia Local que havia pujat al seu pis per deixar les bosses de la compra i que només havia estat a casa “un moment”. La policia, però, va poder comprovar que entre la trucada d’alerta i el moment en què la dona va baixar del pis, havia passat mitja hora, tal i com han indicat fonts de l’Ajuntament de Toledo a l’agència Europa Press.

Hospital Virgen de la Luz / Europa Press

El nen de 2 anys va ser traslladat a l'Hospital Virgen de la Luz de Toledo amb símptomes de deshidratació / Europa Press

Detinguda i jutjada

Els metges que van tractar al nen, van diagnosticar efectes de deshidratació; immediatament després van realitzar un informe que van elevar al jutjat i que va derivar en la detenció de la mare, acusada d'un delicte d'abandonament temporal de menor.

La dona s’ha enfrontat aquest matí de divendres a un judici ràpid per aquest delicte, mentre que el seu fill de 2 anys és a càrrec del cunyat de la detinguda, resident a Madrid i que va haver de traslladar-se fins a Toledo.