Una dona ha abandonat el seu bebè dins del cotxe al mig de Madrid i a 40 graus de temperatura. La policia ha rescatat el nen trencant el vidre d'una de les finestres del vehicle després de rebre l'avís d'un home que ha sentit la criatura cridar i plorar.

Només seran uns minuts

Madrid. Carrer Serrano. Cinc de la tarda del dijous 23 de juliol. Els termòmetres s'enfilen fins als 37 graus. La calor és insuportable. Una dona deixa mal aparcat el seu cotxe. Ha de sortir només uns minuts a fer unes gestions. No està sola. Al cotxe hi ha el seu bebè. No passarà res si el deixa un moment sol. Serà una estoneta de res.

AGENT MOBILITAT MADRID

Una mare ha abandonat el seu bebè al cotxe a Madrid a 40 graus per anar a fer unes gestions. / Agents de Mobilitat de Madrid

Mai no sabrem la identitat de l'heroi anònim

És un d'aquests herois anònims del qual probablement mai no sabrem la seva identitat. Un home passa per davant del cotxe i escolta al bebè plorar desesperadament, la calor que fa dins del vehicle l'està asfixiant. No s'ho pensa dues vegades i truca als Agents de Mobilitat de Madrid.

Primer van pensar que era un nino

Explica un dels agents que es presenten al lloc dels fets que era tan increïble que un pare o una mare deixés a l'interior del cotxe a un bebè en aquelles condicions que, quan arriben, pensen que és un nino. Els crits i plors desesperats els fan veure la realitat. "Estàvem a 37 graus i mig al carrer, el nen no parava de plorar i estava ple de gotetes de suor. El cotxe hauria assolit una temperatura de 40 graus", explica un dels agents al programa de televisió Espejo Público.

El vidre de la finestra es resisteix

Amb les portes del cotxe tancades, els agents proven d'alliberar el nadó trencant una de les finestres. Els costa tant que un camioner que està veient l'escena els ha de deixar una barra de ferro que porta al seu vehicle perquè puguin finalitzar la tasca. Ara sí, ja poden trencar el vidre i rescatar el bebè.

AGENT MOBILITAT MADRID 3

La policia ha hagut de trencar la finestra del cotxe per poder rescatar el bebè / Agents de Mobilitat de Madrid

Més preocupada per la multa que pel nadó

Explica l'agent de la policia que quan la mare torna al cotxe, està més preocupada per l'import de la multa per haver aparcat malament, que per l'estat de salut del seu bebè. "Estàvem nosaltres més preocupats que ella", recorda el policia. La dona no ha estat detinguda però s'ha realitzat el corresponent informe per als serveis socials, detallen les fonts policials.