Una fotografia publicada a la xarxa social xinesa Weibo per una reconeguda model ha provocat una onada d'indignació. La imatge mostra una màquina expenedora que ofereix com a premis cadells de gats i gossos vius tancats. Nombroses associacions animalistes ja han denunciat el cas, instant a les autoritats de la Xina a investigar el cas amb urgència.

Una coneguda model xinesa denuncia la màquina amb gossos i gats dins

La model xinesa Ji Xiaowen ha estat la que ha denunciat l'existència d'aquesta màquina expenedora de gossos i gats mitjançant el seu compte a la xarxa Weibo, amb més de tres milions de seguidors. Va trobar aquesta màquina en un centre comercial de Xangai, amb 14 cadells en el seu interior

L'Aparell és una mena de joc que oferia com a premi a aquell que guanyés un gos o un gat. Els animals ocupaven un espai molt petit, limitant la seva mobilitat a l'interior de la màquina.

Com era d'esperar, la publicació de la model ha indignat a milions dels seus seguidors i les imatges s'han fet virals pel seu impacte. L'Associació de defensa dels animals PETA (Persones pel Tracte Ètic dels Animals), s'ha pronunciat sobre l'assumpte i ha demanat a les autoritats xineses a investigar el cas.

maquina expenedora

La màquina expenedora contenia gats i gossos al seu interior com a premi / Youtube OPA

La màquina és propietat de la companyia xinesa Yi Chong Yi Wu, que ha explicat que l'havia instal·lat amb motiu de la celebració de Halloween. A més, va comunicar que retirarà l'aparell i va comprometre's a no tornar a utilitzar animals vius com a premi

La indignació s'ha estès per les xarxes socials i la màquina es retirarà

"Hem entès els suggeriments dels ciutadans. Per això, decidim tancar el projecte i rectificar el nostre error", ha declarat la companyia. En aquest sentit, l'onada d'indignació ha estat un factor determinant per a la decisió de retirar l'aparell. De fet, més enllà de Weibo, les imatges han superat les fronteres xineses, fent-se virals.  

Pel que fa al futur dels 14 cadells de gat i gos que la màquina oferia com a premi, seran entregats en adopció. Sens dubte, una bona manera d'esmenar l'error.