S'eleven a quatre els morts pel cas Magrudis en confirmar la Junta d'Andalusia el cas de Manuel, el nadó de la localitat sevillana d'Écija que va perdre la vida el 2 de febrer, cinc dies després de néixer.

Ho ha publicat FACUA-Consumidors en Acció, que representa els pares en la causa. L'organització espera que en els propers dies la titular del Jutjat d'Instrucció número 10 de Sevilla accepti la seva personació, una vegada que tant el nadó com la seva mare figuren al llistat d'afectats per listeriosi vinculats a la infecció de Magrudis que ha facilitat l'administració autonòmica.

Infecció la Nit de Cap d'Any de 2018

La mare i el pare van consumir carn entatxonada La Mechá en la celebració de la Nit de Cap d'Any de 2018 amb unes altres tres parelles i els dos van començar a patir diferents símptomes poc després.

Un familiar havia comprat diverses peces del producte, que es va consumir també en un altre habitatge, on al voltant de mitja dotzena de persones van patir posteriorment diarrees i altres símptomes.

La mare va començar a patir els símptomes el 2 de gener. El 13 de gener va ingressar en un hospital públic de la província de Sevilla amb diarrea, vòmits i forts mals de ventre. Li van donar d'alta el 15. El 19 va tornar a l'hospital amb contraccions, li van prescriure un fàrmac per parar-les i va tornar a casa seva.

Va morir cinc dies despúes de néixer

El 27 de gener va anar de nou a l'hospital i la van derivar amb una UCI mòbil a l'Hospital Universitari Verge de la Rosada. Aquell mateix dia, li van extreure líquid amniòtic i el cultiu va donar positiu en listeriosi. Va donar a llum el 28 de gener. El nadó va morir el 2 de febrer a l'hospital, segons ha explicat Facua en una nota de premsa.