L'arrest d'un manter que viatjava en un comboi de la línia verda del metro de Barcelona ha obligat a paralitzar durant uns minuts el servei. Els fets han tingut lloc sobre dos quarts de tres del migdia, quan una desena d'agents de la Unitat de Suport Policial (USP) de la Guàrdia Urbana han accedit al subsol a la parada de Plaça Catalunya i s'han dirigit a una de les andanes de la línia verda del metro, on acabava d'aturar-se un tren.

Segons informa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), els policies han entrat i han arrestat un dels manters que es trobava al comboi. La detenció no ha estat fàcil perquè els altres venedors han intentat evitar que els efectius s'emportessin el seu company a comissaria.

Tensió

L'avís s'ha produït a les 14.29 hores. Un vigilant del metro ha comunicat a la central que un grup d'agents de la Guàrdia Urbana entraven al subsol per l'estació de Plaça Catalunya de la línia vermella. Els policies s'han dirigit a l'andana de la línia verda i han pujat a un tren que just acabava d'arribar a la parada.

Al comboi es trobaven un grup d'uns vint manters i els efectius han procedit a detenir-ne un d'ells. Els companys del venedor ambulant no han facilitat l'arrest i han baixat del tren per evitar que la policia pogués emportar-se'l. Després d'uns minuts de tensió, els manters han tornat a l'interior del comboi i la Guàrdia Urbana ha abandonat el subsol amb el detingut.

L'actuació policial ha tingut el suport dels Mossos d'Esquadra i d'una desena de vigilants del metro i amb prou feines ha durat set minuts, durant els quals s'ha aturat el servei de la línia verda en direcció a Zona Universitària. En algunes estacions com la del Liceu o la de Sants s'han produït aglomeracions de gent a les andanes i fins i tot s'han desallotjat els passatgers que viatjaven en un comboi durant uns minuts. Amb els agents i l'arrestat fora del subsol, TMB ha pogut restablir el servei normal del metro sense més incidències.