Els Mossos d'Esquadra mantenen activa la recerca de Khalid Oukhlifa, un dels homes detinguts a principi de febrer per la seva relació amb la violació d'una noia en una nau de Sabadell.

Ell, com part dels altres detinguts per la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra, va passar a disposició judicial i va ser deixats en llibertat amb mesures cautelars. Només dos dels detinguts van ingressar a presó, eren els que el jutge va poder trobar més indicis de la seva relació directa com a autors de la violació múltiple de la noia de 18 anys. Però falta poder identificar el tercer violador.

Khalid Oukhlifa, el suposat tercer violador de Sabadell

Entre els homes que va deixar en llibertat amb mesures cautelars, però, el jutge està convençut que hi ha el tercer autor material de l'agressió sexual de Sabadell, tot i que no en va poder reunir prou indicis i en va haver d'ordenar la seva posada en llibertat a l'espera de més proves. I aquest tercer home que falta és Khalid Oukhlifa, segons han explicat a ElCaso.cat fonts policials.

Aquest home havia de presentar-se de manera periòdica als jutjats de Sabadell per ordre del jutge i fa una setmana, quan ho havia de fer, ja no s'hi va presentar. El jutge en va ordenar una ordre de crida i detenció i ara els Mossos d'Esquadra el busquen de "manera activa".

La policia quan va rebre l'ordre del jutge va intentar localitzar-lo on creien que podia ser però ja no el van trobar; sí que hi havia els altres detinguts, però no Khalid Oukhlifa, que s'ha convertit ara en un dels homes més buscats per la policia.

La seva foto s'ha difós a les reunions d'inici de torn de la majoria de comissaries de l'àrea metropolitana. De tota manera, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, els investigadors creuen que Oukhlifa ha fugit de Catalunya i que ja no es troba a l'Estat espanyol. Ara per ara no hi ha una ordre de recerca internacional contra Khalid Oukhlifa i hauria de ser el jutge instructor, Marcos Melendi López, que ja està al cas de les investigacions dels Mossos, qui l'activés.

Aquest home, de nacionalitat marroquina, vivia en una nau ocupada de Sabadell, no se li coneixen ingressos ni tampoc cap mena d'ofici, un fet que ajuda a pensar a la policia que la fugida cap a l'estranger és possible.

La no presó provisional

Just després de ser detingut per la policia, Khalid Oukhlifa va ser posat a disposició judicial i va ser el jutge que en va decretar la seva posada en llibertat a l'espera de noves proves. En la interlocutòria que va signar el jutge instructor, el titular del número 2 de Sabadell, tot i que reconeixia risc de fuga -un dels tres elements que es poden valorar per ordenar presó provisional- creu que no hi havia indicis suficients per a ordenar-la. La Fiscalia, per la seva banda, sí que n'havia demanat la presó, també fent èmfasi en aquest risc de fuga que finalment s'ha materialitzat.

El que el jutge sí que no va veure en el moment de la seva posada en llibertat és la possible reiteració delictiva i el risc de destrucció de proves; els altres dos arguments que poden fer servir els jutges per tancar a la presó els detinguts quan s'està investigant un cas.

La família viu amb por

L'acusació particular, segons ha pogut saber ElCaso.cat, va demanar també l'entrada a presó d'aquest home per alarma social, però el jutge ho va descartar. Ara mateix Khalid Oukhlifa està fora de control, desaparegut i segurament ja fora de Catalunya. La denúncia que fa la família de la noia, que assegura que la víctima viu amb por de trobar-se els agressors pel carrer, guanya força.