Just fa tres mesos que una noia de 18 anys va ser violada en una nau abandonada de Sabadell quan tornava a casa després d'una nit de festa. Els suposats autors d'aquesta brutal violació —tres d'ells, segons el relat del jutge, van agredir sexualment la noia per torns mentre ella plorava— van ser batejats com 'La Manada de Sabadell'.

La policia de Sabadell i els Mossos d'Esquadra, arran de la denúncia de la noia, van detenir diverses persones. Actualment hi ha nou persones imputades, totes de nacionalitat marroquina, sis amb llibertat amb càrrecs, dos amb presó provisional, i un d'ells, Khalid Oukhalifa, es troba fugit de la justícia.

Es va escapar de la justícia

Ara s'han filtrat les primeres imatges d'aquest darrer home. El jutge el va deixar en llibertat després de sentir la seva declaració, però Oukhalifa no va fer cas a les mesures cautelars i no es va presentar als jutjats de Sabadell quan va ser requerit.

khalid oukhalifa manada sabadell

Imatge de Khalid Oukhalifa, en una fitxa policial. / ElCaso

En un primer moment el jutge que porta el cas, Marcos Melendi, va dictar una ordre de crida i cerca contra ell a escala estatal però els Mossos d'Esquadra van poder confirmar, tal com va avançar ElCaso.cat, que l'home havia marxat a l'estranger. El passat 17 d'abril el jutge va autoritzar la policia a col·laborar amb policies estrangeres per detenir l'home, i va dictar una ordre de cerca i captura internacional contra Khalid Oukhalifa.

Ara com ara, i segons han confirmat fonts judicials, ni els Mossos d'Esquadra ni cap policia estrangera han pogut localitzar i detenir aquest membre de 'La Manada de Sabadell' fugit de la justícia.

Un dels tres violadors

Igual que els altres vuit imputats, està sent investigant per un presumpte delicte d'agressió sexual.

Tot i que el grau de participació en l'agressió sexual s'haurà de dirimir durant la investigació judicial, algunes fonts consultades per aquest mitjà sí que confirmen que el jutge creu que Khalid Oukhalifa és un dels tres homes que van ser els autors materials de la violació de la noia de 18 anys de Sabadell.

Les imatges dels violadors

Són poques les imatges que s'han conegut dels presumptes violadors de Sabadell. Aquestes dues imatges les han distribuït persones properes a la família.

Fonts de la defensa de la noia han confirmat a ElCaso.cat que les dues fotografies són de l'home que la policia busca com a tercer violador. Per la seva banda, però, els Mossos d'Esquadra asseguren que ells no han distribuït la fotografia de l'home i només confirmen que mantenen "activa" la recerca de l'home.