El jutjat d'instrucció número 2 de Sabadell, la sala que investiga l'agressió sexual múltiple d'un grup de joves marroquins a una noia de 18 anys —la Manada de Sabadell-, no ha acceptat demanar al Consultat del Marroc els antecedents dels homes investigats.

L'acusació particular, la defensa de la noia, així ho va demanar al magistrat i el jutge no ho ha acceptat. Demanava al consultat que es fes la petició al seu país d'origen, el Marroc.

La defensa de la noia no exposa els motius

Segons el titular del jutjat d'instrucció 2 de Sabadell, l'acusació particular no "explica els motius" pels quals vol saber els antecedents al Marroc dels homes investigats. Alhora, també detalla que només tenen rellevància les condemnes fermes i les que siguin dictades per jutges o tribunals d'estats comunitaris.

El jutge del cas, Marcos Melendi, finalment es decanta per denegar la petició de l'acusació i desestima demanar al Marroc els antecedents de les nou persones, tots homes i de nacionalitat marroquina, imputats en aquest presumpte agressió sexual.

En aquest cas, conegut com la Manada de Sabadell, hi ha una persona en presó provisional, una persona en cerca i captura pendent de ser detinguda pels Mossos per ingressar a presó -Jawad Belayd-, una persona fugida a l'estranger -Khalid Oukhlifa- i sis persones més en llibertat amb càrrecs.