L'equip interdisciplinari que ha avaluat aquests dies als condemnats de La Manada en el mòdul d'ingressos de la presó de Sevilla I ha destinat quatre d'ells (José Ángel Prenda, Alfonso Jesús Cabezuelo, Jesús Escudero i Ángel Boza) a un mòdul ordinari, tranquil i on no s'esperen incidents.

Mentrestant, el guàrdia civil condemnat, Antonio Manuel Guerrero, està intern en el mòdul destinat a les forces de seguretat. Aquesta decisió ha estat presa després que els cinc presos hagin estat objecte d'insults i amenaces, rebudes per part d'altres reclusos del centre. Durant la primera nit que van passar entre reixes, es van escoltar crits de "perras, violetas, os vamos a rajar", segons diversos mitjans.

Els presos els han rebut al crit de "perras, violetas, os vamos a rajar"

 

Institucions Penitenciàries també els ha aplicat el protocol antisuïcidis i els ha destinat un intern de suport o reclús "ombra" per garantir la seva integritat i seguretat i l'ordre del centre. Fonts penitenciàries han assenyalat que s'ha pres aquesta mesura com es fa habitualment amb presos d'aquestes característiques, és a dir, a reclusos amb condemnes per delictes greus, com és aquest cas.

El protocol, no obstant això, es revisa setmanalment i, per tant, pot deixar d'aplicar-se en qualsevol moment, segons l'evolució dels interns i del risc per a la seva seguretat. Precisament, fonts de la Guàrdia Civil van dir aquest dilluns que Guerrero perdrà pròximament la seva condició d'agent de l'institut armat quan finalitzin els tràmits corresponents, que es realitzaran amb "la màxima celeritat".

Estan sent examinats per decidir el mòdul on han de residir

 

La Junta de Tractament de la presó té un termini de dos mesos per classificar-los, com es fa habitualment. Gairebé amb tota probabilitat seran classificats en segon grau o ordinari, com la majoria dels presos, ja que en primer grau o règim tancat només estan els reclusos considerats molt perillosos, com els terroristes.

Des que van ingressar divendres passat, els professionals que integren l'equip multidisciplinari de la presó, entre ells el psicòleg, el jurista, l'educador o el treballador social, els han examinat per decidir el mòdul on han de residir.