El Jutjat Penal número 4 de Pamplona ha condemnat a dos anys i un dia de presó a l'home que va publicar a Twitter una fotografia de la víctima de La Manada mentre l'agredien sexualment la matinada del 7 de juliol de 2016.

L'home, que respon a les inicials AQS, té 30 anys i viu a Valladolid i ha estat condemnat com a autor d'un delicte de revelació de secrets i un altre contra la integritat moral.

Acusava la noia de mentir

El condemnat va publicar la fotografia de la noia violada, el 6 de desembre de 2017. La foto anava acompanyada del següent text: "La noia suposadament violada ha demanat que no es difongui aquesta imatge perquè potser pensem que només era una golfa borratxa". L'imputat també acusava la jove de mentir en la seva denúncia.

"Revictimització" de la noia violada

La sentència detalla que la difusió de la imatge, que a més estava prohibida per l'Audiència de Navarra, va donar lloc a 64 comentaris, 13 likes i va ser compartida 16 vegades, provocant una "revictimització" per a la jove agredida, que va poder ser identificada per terceres persones com la víctima de La Manada.

Ús del hashtag #LaManada

El Jutjat Penal número 4 de Pamplona considera que l'acusat va utilitzar la fotografia "amb ànim de difondre la imatge de la víctima i va utilitzar el hashtag #LaManada per tenir més difusió". També destaca que el compte del condemnat era oberta, el que va possibilitar que qualsevol persona pogués accedir al missatge.

De fet, tal i com també consta en la denúncia, alguns familiars i coneguts es van assabentar de la "condició de víctima" de la noia a través de la publicació.

"Por a ser indentificada"

El jutge subratlla que la víctima es va veure "obligada" a abandonar els seus estudis universitaris i, fins i tot , a marxar a l'estranger durant una temporada. Així mateix, dictamina que "la denunciant s'ha vist ridiculitzada i avergonyida i ha patit la por a ser identificada per terceres persones".