Surten a la llum més detalls dels esgarrifosos maltractaments a la a residència Los Nogales de Madrid. Cops, insults i vexacions.

En les imatges, que publica Telecinco, a una de les àvies, en cadira de rodes, la colpegen a la cara, li treuen la roba violentament i la insulten :"T'ho menjaràs, filla de puta".

"T'ho has de menjar, filla de puta"

Quan la dona es queixa li criden "Calla". A una altra dona, li donen una pantuflada al cul i la humilien mentre se'n riuen "T'ha agradat?", li pregunten.

És l'hora de dormir. Una de les dones no pot valdre's per sí mateixa i al vídeo s'escolten les rialles dels cuidadors, mentre la colpegen al cul.  Després la desvesteixen amb violència, donan-li empentes i estirant-li la roba amb força. En un moment, l'agafen pels cabells i la saccegen. "Deixa de tocar-me els collons", li criden.

"Tinc ganes de matar-te. Vols que t'arrenqui el cap?"

A continuació li donen una bufetada i li restreguen un panyal per la cara. Sense pietat, també l'amenacen "Tinc ganes de matar-te. Vols que t'arrenqui el cap?".

Un cop la dona ja és dins el llit, just abans de sortir per la porta, la cuidadora l'adverteix: "Vindrà el dimoni i et portarà a l'infern".

"Ara vindrà el dimoni i et durà a l'infern"

El fill d'una víctima va alertar la direcció de la residència

Entre el 7 d'abril de 2017 i el 21 de febrer de 2018, el fill d'una de les víctimes va presentar quatre denúncies davant la direcció de la Residència Los Nogares en què informava dels continus hematomes que tenia la seva mare al cos. També denunciava cops i el tractavemt vexatòri que rebia la seva mare. Els documents van ser rebuts pels responsables del centre, i van rebre el segell i la firma del personal administratiu.

El fill també denuncia les continues evasives del personal davant les seves preguntes "tenia un hematoma semicircular al llavi que me em van dir que era un herpes". En el mateix text, explica"li vam veure un hematoma al canell que no era de la polsera que li havien posat, com li van dir" i afegeix "tampoc em diuen com s'ho ha fet" .

"Vull veure els vídeos per saber la veritat"

Sis mesos més tard, el fill tornava a esciure a la residència per comunicar-los que una doctora s'havia negat a tractar la seva mare d'una tos "molt intensa i preocupant" i qualifica aquesta actitud com "desinterès per cuidar avis".

Finalment, el febrer del 2018, l'home explota i exigeix a la residència "veure les imatges de la càmera de vídeo dels últims dies per saber la veritat". Vol saber "com s'han trencat les ulleres de la meva mare i com s'ha trencat el queixal en què es fixava la seva dentadura postissa".

Les pitjors sospites del fill s'han confirmat.