Un home de Dénia, a la Marina Alta (Alacant) ha estat detingut per un suposat delicte de maltractament animal per haver donat diverses puntades de peu al seu gos, que, a més, tenia símptomes de malnutrició.

L'home el van detenir diumenge a la tarda després que uns vianants intentessin donar menjar al seu gos, que es veia deshidratat i sense forces, i l'ara detingut s'hi negués, dient que l'animal portava tres dies sense menjar "per no haver de recollir les caques", segons el diari Información.

"Soc jo qui decideix si el gos menja o no"

Aquests vianants van trucar la policia per denunciar que l'home havia donat diverses puntades de peu a l'animal i que, quan li van portar menjar, el gos s'havia posat a menjar immediatament, però el seu amo li havia tret d'una coça "perquè després he de recollir jo la merda", i va avisar les persones que li havien donat menjar que "després vindreu vosaltres i la recollireu".

L'home va dir, a més, que era ell qui decidia si el gos menjava o no, i va admetre que portava tres dies sense deixar-lo que ingerís cap aliment. En sentir aquests testimonis i després d'apreciar símptomes de desnutrició, la policia va detenir l'home per maltractament animal. 

El gos, per la seva banda, el va recollir i atendre la Protectora d'Animals de Dénia.