Angela Dobrowolski, la dona que presumptament va intentar assassinar Josep Maria Mainat, el seu marit, sabia perfectament que les càmeres de seguretat de la mansió d'Horta l'havien gravat i que les imatges podrien servir de prova si se sortia amb el seu objectiu, matar el famós productor i excantant de La Trinca. Finalment, per sort, Mainat es va recuperar de la pujada de sucre, però Pol Mainat, el fill, va denunciar els fets als Mossos, que van iniciar una investigació.

Angela Dobrowolski sabia que si la policia investigava què havia passat i la crisi del seu marit, les imatges podrien implicar-la en l'intent d'assassinat de Mainat i va decidir eliminar-les.

No va poder esborrar les imatges de les càmeres

Si més no, ho va intentar. No ho va aconseguir. Les imatges formen part del cas Mainat i ja les tenen els Mossos que investiguen el frustrat crim i també el jutge d'instrucció 32 de Barcelona, que ha imputat Dobrowolski per un delicte d'assassinat en grau de temptativa.

Habitacion Mainat

Imatge de les càmeres de seguretat de casa de Mainat / Telecinco

La dona de Mainat va contactar amb un informàtic que treballava per a la família per demanar-li que entrés en un ordinador que estava bloquejat amb la intenció d'esborrar les imatges de la nit del 22 al 23 de juny, la nit que presumptament va intentar assassinar Josep Maria Mainat. Així ho ha explicat l'informàtic, sense donar la cara, a un programa de Telecinco, que fa dies que emet informació gairebé 24 hores diàries des de davant de la mansió de Mainat —que s'ha convertit en prostíbul.

Ordinador bloquejat

Segons ha explicat l'informàtic, la dona volia desbloquejar un ordinador que havia bloquejat, sense voler-ho, la seva filla. El tècnic assegura que l'aparell semblava un equip de seguretat de "doble disc", el servidor que guarda les imatges que graven les càmeres de seguretat de la casa de Mainat.

Angela CasaMainat

L'Angela, la dona de Mainat, sortint de casa d'ell, a Horta: l'han convertit en una casa de barrets / Telecinco

La dona també va explicar que volia accedir a les imatges de les càmeres de seguretat per saber si el seu marit l'espiava i esborrar unes imatges concretes d'una nit, que l'informàtic no recorda, del mes de juny. Per sort de la investigació, Angela Dobrowolski no va aconseguir el seu propòsit. Les imatges es guarden també als servidors de l'empresa de seguretat que controla les càmeres.

Acusada d'intentar matar Josep Maria Mainat

Cal recordar que la dona està sent investigada per l'intent d'assassinat de Josep Maria Mainat. La nit dels fets ella va entrar fins a 13 vegades al dormitori on hi havia Mainat i finalment el va punxar amb insulina, cosa que el va deixar en coma. A les imatges de les càmeres de seguretat que tenen els Mossos es veu com la dona s'amaga amb les portes de la nevera per preparar alguna cosa.

El mateix informàtic assegura que Dobrowolski sabia quines imatges captaven les càmeres de seguretat i que, si es tapava amb les dues portes del frigorífic, ningú sabria què estava fent. Les entregues del cas Mainat segueixen. Continuarà.