La Policia Local de Granollers va detenir aquest diumenge a la tarda dos joves magrebins al centre del municipi després de protagonitzar una persecució de pel·lícula.

Poca estona abans una patrulla de la policia local va veure el cotxe fent maniobres estranyes i va intentar aturar-lo, però el conductor va fer cas omís i va iniciar una fugida a gran velocitat. Segons han explicat fonts de la policia a ElCaso.cat, el cotxe va agafar gran velocitat, saltant-se semàfors en vermell i posant en perill la vida de diversos vianants.

Després de diversos metres, el cotxe va perdre el control i va bolcar, els dos joves van seguir la seva fugida corrents tot i que els dos agents els van poder detenir.

Què els va fer córrer?

No està clar quin va ser el motiu de la fugida dels dos homes. Van quedar detinguts per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conducció temerària però la policia està investigant què els va fer córrer.

El gos antidroga de la Policia Local de Granollers va inspeccionar el cotxe però no hi va trobar droga -ni tampoc rastre d'haver-ne portat- ni armes i l'única irregularitat que es va detectar va ser que el cotxe era de lloguer i que no s'havia tornat quan tocava per dates. Els dos detinguts no tenien cap requeriment ni policial ni judicial.

Investigació dels Mossos

La policia de Granollers va acabar l'atestat de la persecució i la detenció i l'ha transferit als Mossos d'Esquadra per tal d'investigar els fets. Els agents creuen que alguna cosa amaguen els dos per escapar-se amb aquesta velocitat de la policia per no amagar res.

Agents d'Investigació i d'Informació dels Mossos analitzaran el perfil dels dos joves, d'entre 25 i 30 anys, per si els poden relacionar amb fets delictius. Fonts oficials criden a la calma però no en descarten la vinculació gihadista.