La Guàrdia Civil ha localitzat i auxiliat, en un sol dia, a quatre persones que viatjaven ocultes en dobles fons de quatre vehicles, amb greu risc per a la seva integritat física. Els joves s'amaguen per entrar a l'Estat espanyol des del Marroc. La policia n'ha difós les imatges, molt impactants, de com les màfies aprofiten tots els forats del cotxe per transportar aquests joves.

Inmigrantes Melilla 2

Imatge cedida per la Guàrdia Civil

Joves amagats en cotxes

La policia va interceptar a la duana internacional de Beni-Enzar els vehicles, un pas que suporta diàriament milers de rotacions de vehicles. Van ser localitzats entre les nou i les dotze del matí, tres turismes procedents del Marroc, amb immigrants ocults.

Inmigrantes Melilla 6

Una de les persones auxiliades és una dona de 15 anys i les altres dos són homes de 20 i 21 anys. En dos dels casos els serveis mèdics van haver d'estabilitzar-los, ja que presentaven símptomes d'asfíxia, desorientació i dolor generalitzat en les articulacions, a causa de les pèssimes condicions en què viatjaven.

Inmigrantes Melilla 1

En les imatges que ha difós la Guàrdia Civil es poden veure les penoses condicions amb les quals viatgen els joves que tenen intenció d'entrar a Espanya pel sud de l'Estat.

Les màfies del trasllat il·legal de persones

Els conductors dels turismes interceptats, tots de matrícula marroquina i marques diferents com Mercedes, Renault i Chevrolet, han quedat detinguts i passaran a disposició judicial un cop finalitzin les diligències, com a suposats autors d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.

Inmigrantes Melilla 4

Tots ells són homes, de nacionalitat marroquina, sense vinculació amb la ciutat de Melilla, de 19, 30 i 31 anys.