Luis García de Santiago és l'home que, presumptament, va assassinar un home romanès al pati de la presó de Brians 2 el passat 13 d'octubre. Era el vespre, durant l'estona que els presos poden estar al pati, que, aprofitant que estava escoltant música, li va clavar 20 ganivetades per l'esquena.

Quan ja jeia a terra molt malferit va cridar: "Este es un proxeneta, un violador de niños, tranquilos que ya está muerto". Ell mateix va assegurar que l'havia atacat -i assassinat- pel seu passat. Una manera de passar comptes, ell que ja segurament no sortirà de la presó, amb un home que estava condemnat per haver obligat una noia menor de setze anys a prostituir-se. Després de ser aïllat, el jutge va ordenar la seva reclusió.

Qui és Luis García de Santiago?

Però qui és el pres que va voler fer justícia? Luis García de Santiago és a la presó, d'on dubtosament en sortirà abans de morir, per haver matat un home a Viladecans el 15 de març del 2012, tal com recull ElPuntAvui.

Exterior de la presó de Brians 2 / ACN

Assassinat a Brians 2: un pres en mata un altre al pati de la presó / ACN

Va matar un parent seu amb qui tenia problemes legals. El va assassinar a trets en un parc d'aquest municipi del Baix Llobregat. Després de deixar-lo mort es va escapar i va atracar diversos establiments.

Detingut pel GEI a l'Empordà

No va ser fins dies més tard que va ser detingut en un hostal de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Tot i que estava en cerca i captura i tothom l'estava buscant —la foto que acompanya aquesta notícia és la que van difondre els Mossos d'Esquadra per buscar-lo— es va identificar amb el seu DNI a l'hostal.

Van saltar totes les alarmes i el Grup Especial d'Intervenció (GEI) dels Mossos va assaltar-lo quan va baixar a esmorzar. Totes les informacions policials apuntaven que anava armat i que podia ser molt perillós.

Tota la vida a la presó

Després de ser detingut va ser jutjat per l'assassinat de Viladecans i va ser condemnat a 36 anys de presó. El vespre del 13 d'octubre estava a la presó encara complint condemna per aquell assassinat però va decidir allargar-ho més. Va decidir fer justícia a la seva manera amb Marin Aron Zargiu i el va executar al mig del pati. Va cridar: "Aquest és un proxeneta, un violador de nens, tranquils que ja està mort", i després es va entregar als funcionaris de la presó.