El primer test casolà per diagnosticar el contagi per coronavirus es posarà a la venda de forma immediata als Estats Units. En les pròximes setmanes podria arribar a les nostres farmàcies.

Aprovat el primer test casolà per diagnosticar coronavirus

Es diu Lucira, és com una PCR, és a dir detecta l'ARN del virus de la Covid, però es l'analítica es fa a casa. I només en mitja hora et comunica si has contret o no el virus.

El test acaba de ser aprovat als Estats Units per l'agència reguladora dels medicaments i començarà a comercialitzar-se de forma immediata a un preu de 50 euros. A les nostres farmàcies podria arribar en les pròximes setmanes.

Lucira 2 / Arxiu|Arxivament

El Lucira és el primer test casolà per diagnosticar el coronavirus / Arxiu

Un test casolà de coronavirus amb un alt encert

Asseguren des de l'empresa que fabrica el Lucira, que el test té entre el 94 i el 98% d'eficàcia a l'hora de detectar els casos de la Covid-19.

Igual com una PCR, aquest test respon a una reacció química que multiplica la mostra biològica del pacient per trobar ARN del SARS-CoV-2.

I com en les PCR, primer s'introdueix un bastonet al nas, aquest es col·loca en un contenidor amb un reactiu ja preparat, i s'espera uns 30 minuts. En el cas del Lucira, l'empresa ha ideat un dispositiu que marca amb una llum si el test és positiu o negatiu.

Cal fer bon ús

Malgrat l'excepcional de la notícia, els experts apunten dos grans problemes. Un primer és la dificultat per prendre la mostra, ja que el bastonet s'ha d'introduir, prou profund.

El segon és que, sent una prova casolana, els positius de coronavirus que diagnostiqui el test poden quedar fora de tot registre.