És una de les polèmiques i objecte de debat d'aquest Nadal. Què va passar durant el sorteig del Gordo? Què era allò que va ficar un dels treballadors al bombo? Va ser tot plegat una trampa? Aquestes preguntes han estat formulades un cop i un altre. Ara, però, un home ha decidit actuar.

Paco Reina n'ha tingut prou, i vol explicacions sobre la famosa bola de la discòrdia. L'home, veí d'Albacete, ha denunciat els fets davant l'Audiència Nacional perquè Loterías y Apuestas del Estado esclareixi els fets, informa la Cadena SER.

La bola polèmica

El 22 de desembre, el dia de la Loteria de Nadal, una imatge va quedar gravada al cap de tots els espanyols: un dels treballadors va introduir el que sembla una bola del sorteig a un dels bombos en rigorós directe.

Després de veure-ho, Reina va demanar mesures cautelars i que es precintés el bombo, per tal de comprovar si totes les boles coincidien amb les del sorteig o si s'havien fet trampes.

Demana explicacions

Després que la imatge del treballador es fes viral a les xarxes socials, on centenars d'usuaris van compartir-la i exposar les seves teories conspiratives, Loterías y Apuestas del Estado va publicar un comunicat explicant que és habitual que, quan es posen les boles als bombos, alguna reboti i surti fora.

En aquests casos, segons han assegurat des de l'organització del sorteig, el protocol indica que un operari ha de tornar a introduir manualment la bola. De moment, l'entitat no s'ha pronunciat respecte a la denúncia a l'Audiència Nacional.