Miguel Ricart, condemnat pel triple crim d'Alcàsser, localitzat en una identificació rutinària en una casa okupa de Madrid.

Localitzat en una casa okupa de Madrid

Miguel Ricart, àlies "El Rubio", un dels autors del triple assassinat d'Alcàsser i l'únic condemnat per això ha estat trobat en un carrer de la capital en una identificació rutinària policial, segons un comunicat de la Direcció Superior de la Policia de Madrid.

Policia Municipal Madrid / EFE

Se l'ha localitzat en una casa okupa conflictiva en una identificació rutinària en Madrid / EFE

La casa és un lloc conflictiu que ha estat denunciat diverses vegades pels veïns i on acudeixen venedors de droga i drogoaddictes.

La Policia hi va amb freqüència per efectuar controls rutinaris, a la recerca d'individus reclamats per la Justícia.

Un dels autors del crim d'Alcàsser

No obstant això, Ricart no ha estat detingut perquè no té deutes pendents amb la Justícia.

Va ser sentenciat a 170 anys de presó el 1997 després d'haver estat trobat culpable del segrest, tortura, violació i assassinat de Miriam García, Desirée Hernández i Toñi Gómez, de 14 i 15 anys, a Alcàsser, València.

És l'única persona que va ser jutjada i condemnada en relació amb el crim d'Alcàsser.

L'altre autor, Antonio Anglés Martins, va escapar i no hi ha rastre d'ell des del moment en què es van trobar els cossos de les víctimes, el gener de 1993.

Antonio Anglés Martins / Europa Press

Antonio Anglés Martins està en recerca i captura des de 1993, quan es van trobar els cossos de les tres nenes en Alcàsser / Europa Press

Abans d'aquest crim havien comès diversos robatoris i Ricart havia complert una petita condemna per tràfic de drogues.

Després de la suspensió de la Doctrina Parot, que facilitava la reducció de condemnes per bon comportament, la seva sentència es va reduir a 21 anys, ingressant a la presó de Herrera de la Mancha.

Tanmateix, Ricart va ser alliberat aviat, el 29 de novembre de 2013. Se li va perdre la pista després de la seva sortida de presó i es van difondre moltes hipòtesis sobre on era: se li ubicava a França i Catalunya.

I ara ha estat localitzat en un habitatge okupat de la capital espanyola, sent aquesta la seva primera aparició des del seu alliberament.

Els ossos de Miriam

Aquest cas, dels més mediàtics i tràgics de les últimes dècades a Espanya, va fer un gir inesperat el novembre passat quan una parella va trobar per casualitat uns ossos que van resultar coincidir amb l'ADN d'una de les nenes assassinades, Miriam García.

La parella va anar-hi per retre un homenatge a les nenes, sense saber que trobarien una peça clau per al cas, del qual fa més de 20 anys i que encara commociona un país sencer.