L'home que va causar el pànic al centre de Barcelona aquest passat diumenge a la tarda, mostrant una arma llarga al tram final de la Rambla, a tocar del carrer d'Escudellers, ha quedat en llibertat després de ser posat a disposició del jutge.

L'home, un filipí d'uns 30 anys, va amenaçar diverses persones amb una arma llarga simulada i després va marxar corrents, tal com va avançar ElCaso.cat. Diversos turistes van avisar a la policia, que el van trobar en un portal del carrer d'Escudellers, a Ciutat Vella. L'home es va resistir als agents durant la detenció i tres agents van resultar ferits lleus.

El detingut, que es va acollir al seu dret a no declarar, va quedar en llibertat amb compareixences puntuals en el jutjat. La causa està oberta per un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat, tal com ha informat aquest matí el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Drogat amb shabú

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l'home viu en un pis on resideixen també altres persones de nacionalitat filipina i on es ven una droga molt consumida entre la comunitat d'aquesta nacionalitat, el shabú. Aquest tipus de droga és un psicoestimulant, d'estil metamfetamina. Segons fonts de la investigació, l'home anava drogat per aquest tipus de droga.