Una forta llevantada a la platja de Sant Sebastià ha provocat incidents a la Barceloneta. El vent agressiu provinent del mar ha fet pujar la marea i l'aigua s'ha endut molta sorra a la zona de les piscines.

Protecció Civil ha activat el pla Ventcat davant la previsió de fortes ventades que poden superar els 70 km/h al litoral central (Barcelonès, Baix Llobregat i Maresme) i onades de 4 metres a la Costa Brava. La pluja encara no ha causat cap incident greu.

Temporal fuerte en la Barceloneta / Cedida

Fort temporal a la Barceloneta / Cedida

Protecció civil ha activat l'alerta pel temporal

Les imatges de la Barceloneta i el protocol d'actuació són els típics de les llevantades. Després d'un episodi insistent de pluja, el vent ha pres el relleu i manté l'alerta. El vendaval es pot allargar durant la nit i Protecció Civil recomana retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. A més, també hi haurà un fort onatge a tot el litoral català, en especial a la Costa Brava on les onades podran superar els 4 metres d'alçada.

Temporal fuerte en la Barceloneta / Cedida

Las onades s'han endut molta sorra / Cedida

El temporal de pluja ha obligat els Bombers a fer nombroses sortides, cap de gravetat, la majoria per inundacions de baixos, neteja de calçades amb fang i pedres o retirada d'arbres i branques caigudes.

Les principals precipitacions del temporal de llevant s'han concentrat aquests tres dies –del dimecres 25 al dissabte 28 de novembre- a les comarques del nord-est de Catalunya (Selva, Garrotxa, Vallès Oriental i Alt Empordà). Destaquen els 162 litres acumulats a Santa Coloma de Farners, els 135 litres del Puig Sesolles, els 131 litres de Santa Pau, els 126 litres de Torroella de Fluvià, els 114 litres d'Anglès o els 109 litres de Sant Esteve de Palautordera.