Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut cinc persones, la majoria llauners i de nacionalitat pakistanesa, per la seva relació amb un pis del carrer de l’Hospital del Raval, a Barcelona, des d’on es venia droga als turistes.

Arran d’una investigació conjunta entre els dos cossos policials es va detenir una persona i aquest divendres al vespre es va entrar al pis del carrer de l’Hospital 27 i es va escorcollar, on s’hi va trobar gran quantitat de droga preparada per ser venuda als turistes. En el mateix moment es van detenir els llauners a la zona de la Rambla.

droga narcopis

La venda ambulant de cervesa, l'excusa

Amb l’excusa de la venda ambulant de cervesa, aquestes persones ofereixen tot un ventall de drogues als turistes en un pis molt proper a la Rambla. Aquests ‘punters’, tal com els anomenen en argot policial, acompanyen els turistes fins al punt de distribució de droga a canvi d’una comissió. Aquesta acció d’acompanyament per la compra i el consum de droga també està penada pel Codi Penal per un delicte contra la salut pública.

Els agents dels Mossos i de la Guàrdia Urbana de Barcelona a l’interior del pis van trobar-hi 1,5 quilos de metamfetamina, 1.500 dosis d'èxtasi, 100 grams de cocaïna i 1.225 euros en efectiu.

El cop d’aquest divendres contra els llauners de la droga no és el primer que fan les dues policies de la ciutat. La setmana passada es van detenir a cinc persones també relacionades amb aquests fets.

Baralles pel control del territori

Els darrers dies s’han detectat al centre de la ciutat violentes baralles entre grups de pakistanesos pel control d’aquest tipus de negoci. La Guàrdia Urbana va poder detenir una persona per la seva relació amb l’apunyalament d’un home en una d’aquestes baralles pel control del territori de la venda de droga. S’han intervingut diverses armes blanques de grans dimensions, estil matxets, de les que fan servir per barallar-se.