Una nena d'11 anys ha mort en ser assolida per un llamp mentre jugava al pati de casa seva a Nicaragua, ha informat aquest dilluns el Govern local.

La nena, que vivia en la comunitat rural de Kayaska, a la zona de Bocay, ubicada al nord del país, va morir diumenge en el mateix moment en què va rebre la descàrrega, segons la versió oficial.

La nena va morir en el mateix moment que va rebre la descàrrega

 

El mal temps que li va costar la vida a la menor també va provocar danys parcials en almenys 22 habitatges del nord de Nicaragua, així com a Managua, d'acord amb l'informe.

Així mateix, va causar la mort d'almenys tres homes en un riu del sud de Nicaragua. Uns altres tres van ser rescatats amb vida després que la seva barca bolqués a l'oceà Pacífic sud, al sud-oest del país.

La mort per llamp és comuna a Nicaragua

Les morts provocades per llamps són comunes a Nicaragua, especialment entre el maig i el novembre, quan el país està sota la influència de l'època humida de l'any, que inclou la temporada d'huracans, que va de juny al penúltim mes. L'agost passat, dos mariners nicaragüencs van resultar morts en rebre l'impacte d'un llamp mentre pescaven al mar Carib. La seva embarcació va patir danys.

El 2017 els llamps van matar a 7 persones i 7 animals

 

El 2018 les autoritats van registrar la mort d'almenys una nena de 7 anys a causa d'un llamp. El 2017 els llamps van matar 7 persones i 7 animals, i el 2016 el nombre de víctimes humanes va arribar a 9. El juny passat, el Govern de Nicaragua va anunciar que instal·laria la seva primera xarxa de detecció de llamps per predir la seva incidència però no va especificar la data.

El pla de Nicaragua és predir els llamp rajos a les zones amb més freqüència, com són les costes del Pacífic i el Carib, així com a Nueva Segovia, fronterera amb Hondures.