Els tres detinguts aquesta setmana per assaltar armats fent-se passar per guàrdies civils un habitatge a El Cogul (les Garrigues) són tres veïns de Lleida, segons han informat els Mossos d'Esquadra.

Es tracta de tres homes de 36, 56 i 59 anys, i estan acusats de robatori amb violència i intimidació, tinença il·lícita d'armes i usurpació de funcions públiques.

Robatori amb violència

Els fets van tenir lloc dimecres passat quan dos homes van trucar a la porta d'un habitatge d'El Cogul, quan el propietari els va obrir, els dos assaltants van entrar per la força.

Els dos homes anaven vestits amb uniformes de la Guàrdia Civil i passamuntanyes, van amenaçar els inquilins amb una pistola perquè obrissin la caixa forta, que no contenia res de valor.

Operació Gàbia

Els assaltants van ser detinguts després que els Mossos d'Esquadra establissin l'operatiu Gàbia. Va ser a la carretera que va de Lleida a Artesa de Segre, els agents van aturar un vehicle sospitós ocupat per dos homes que van detenir. Més tard van fer el mateix amb un tercer implicat, que havia baixat del vehicle a Artesa.

En un camí proper al lloc on es van produir les detencions, els Mossos van localitzar una motxilla que contenia peces de roba policial, dues pistoles, un passamuntanyes, guants i altres estris.