El toc de queda, que buida els carrers de les ciutats, té coses bones per alguns col·lectius: els lladres. Aquest cap de setmana s'han aprofitat que Barcelona viu una situació d'excepcionalitat, sense gairebé cotxes i persones, i els lladres han assaltat tres botigues de moda de l'exclusiu passeig de Gràcia de Barcelona.

Aquest passeig, on els lloguers de les botigues són dels més cars d'Europa, acull botigues de luxe i botigues de moda cares. Els lladres han aprofitat el confinament i toc de queda del cap de setmana per assaltar tres botigues.

A cops contra el G-Star

La primera va ser divendres de matinada: el G-Star del número 44 de passeig de Gràcia. Tal com es pot veure en el vídeo que estan investigant els Mossos d'Esquadra, un home dóna diversos cops a l'aparador fins que aconsegueix obrir la porta i entrar a la botiga.

Imatge del robatori a la botiga G-Star de Barcelona, al passeig de Gràcia / Cedit

En tres segons s'emporta diverses peces de roba, que semblen pantalons, i marxa corrents. La policia catalana investiga el cop, que no creuen que sigui perpetrat per una banda massa professionalitzada, pel botí i també la tècnica per accedir a la botiga.

Dos assalts en pocs minuts, aquesta matinada

Aquesta matinada, de diumenge a dilluns, encara amb el toc de queda activat, s'han assaltat amb menys de 30 minuts de diferència dues botigues al mateix passeig de Gràcia.

Quan passaven pocs minuts de les cinc de la matinada uns desconeguts han assaltat a cops de tapa de claveguera l'aparador de la botiga Tommy Hilfiger, al número 15. Han pogut accedir a l'interior de la botiga i s'han emportat un nombre indeterminat de peces de roba de la marca, que encara no han pogut valorar.

Més de 10.000 euros en roba del Dolce Gabbana

Just arribaven els Mossos d'Esquadra a la botiga, uns altres desconeguts han assaltat, a dos de sis, amb un cotxe, la botiga Dolce Gabbana, al número 95, a la mateixa vorera i a uns 800 metres de la primera botiga.

Han encastat el cotxe contra la part dreta de l'aparador, han accedit a dintre i s'han emportat una bona quantitat de peces de roba cara.

Un dels responsables de la botiga ha explicat a ElCaso.cat que el material que els lladres han carregat al cotxe abans de marxar pot tenir un valor de més de 10.000 euros. A primera hora de la tarda encara no havien pogut acabar el recompte de material. Un grup d'operaris, a l'exterior, estava enllestint l'aparador.

Investigació oberta

Els Mossos d'Esquadra estan investigant els tres assalts, tot i que no sembla que el de divendres i els d'aquesta matinada estiguin relacionats. Amb les imatges de les càmeres de seguretat, de la Borsa de Barcelona i de la zona de la segona botiga assaltada, els investigadors de la comissaria de l'Eixample, intenten aclarir com ha estat el robatori. De moment, que s'hagi fet públic, no consten detinguts ni tampoc cap identificat.

Aquest tipus de robatoris, que si bé són habituals contra botigues, no s'havien registrat tan seguits al centre de la ciutat, són molt complicats de resoldre. Fa poques setmanes un grup de lladres van buidar una botiga de mòbils a la zona de Sant Martí i també fa un parell de setmanes, a una botiga de roba del centre de Manresa.

Busquen una fàcil escapatòria

Fonts policials han explicat que aquests lladres fan aquest tipus de robatoris, amb cotxes i a cops de martell o d'objectes contundents, en llocs on tenen una fàcil escapatòria.

Fer-ho al centre de Barcelona pot ser complicat, tenint en compte que hi ha més presencia policial i més potencials testimonis. Amb la ciutat buida per culpa del toc de queda pel coronavirus, els lladres tenen més fàcil assaltar també les botigues de l'exclusiu passeig de Gràcia. De moment, ja n'han assaltat tres. Els Mossos reforçaran la vigilància i aquest migdia ja es veia més efectius policials a la zona, entre cotxes logotipats i efectius de paisà.