Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes georgians de 30, 26 i 25 anys acusats de 22 robatoris amb força en diversos establiments de la part alta de Barcelona, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Els homes estan imputats per diversos delictes de robatoris amb força però el jutge ja els ha deixat en llibertat amb càrrecs.

Robatoris molt preparats des del desembre del 2018

Els robatoris, segons detallen els Mossos en una nota de premsa, van començar a partir del desembre del 2018 i tenien molts elements coincidents. Tots succeïen en una zona acotada del districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Els agents de la Unitat d’Investigació dels Mossos de la comissaria de Sarrià van comprovar que els autors sempre realitzaven els robatoris seguint un mateix modus operandi.

Escollien els establiments per realitzar el robatori entre aquells que tenien una persiana mecànica orientada al carrer i una porta de vidre corredissa. Gairebé no utilitzaven eines per forçar els accessos i entraven a l’interior en dues fases per evitar que els enxampessin.

Més de 9.000 euros robant a les botigues

Primerament els lladres forçaven els motors elèctrics de les portes aixecant manualment la persiana uns 30 cm i marxaven del lloc. Passat un temps prudencial tornaven a l’establiment i un dels autors accedia a l’interior mentre els altres dos feien tasques de vigilància a l’exterior.

L’objectiu principal dels assaltants era la caixa enregistradora, en total van arribar a sostreure més de 9.000 euros en efectiu com també diversos objectes, portàtils i mòbils. Actuaven en tot tipus de locals, des de botigues de roba a restaurants, clíniques d’estètica, perruqueries, forns de pa, farmàcies o llibreries.

En la majoria dels robatoris les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat a l’interior dels establiments han sigut clau per a la identificació dels autors, i també les empremtes localitzades i la relació dels fets pel seu modus operandi han permès als agents resoldre els 22 casos.