Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove pel robatori violent d'un rellotge valorat en 30.000 euros a un turista que passejava pel carrer de Montcada, al centre de Barcelona. Diversos joves van envoltar una parella el 15 de maig i un d'ells va agafar l'home del braç i li va arrencar el rellotge. És el modus operandi normal d'aquests lladres. Uns robatoris que s'han disparat els darrers mesos al centre de la ciutat i que ara, que arriba la calor, encara pujaran més.

Els lladres es van escapar amb taxi

Ell va sortir corrents al darrere dels lladres, però no va poder enxampar-los perquè van pujar en un taxi. Les víctimes van posar una denúncia i van reconèixer a través de fotos l'autor de l'estrebada, unes imatges que es van compartir per les xarxes socials gràcies als veïns del Raval.

La fotografia que van penjar en diversos grups de Facebook -i que acompanya aquesta notícia- de les víctimes i dels lladres van permetre a la policia anar tancant el cercle sobre del lladre, que ja era un conegut dels Mossos d'Esquadra. El detingut, amb onze antecedents policials per delictes com aquest, és un marroquí de 22 anys.

Els agents van escorcollar el seu domicili  després d'aconseguir una ordre judicial i van localitzar el rellotge, així com un altre de luxe, diversa documentació que no era seva i la roba que hauria utilitzat per cometre el robatori. El jutge va dictar el seu ingrés a presó.

La investigació continua oberta per identificar i detenir la resta de persones que van intervenir en el robatori. És un més d'aquests robatoris que són el pa de cada dia d'una Barcelona fora de control.