El poder de les xarxes pot arribar a ser pervers. La policia de Mallorca va detenir un home de nacionalitat algeriana al qui se l'havia relacionat amb un furt d'una bossa de mà a una professora del municipi de Son Gotleu. La Policia Nacional no va trobar cap prova que el relacionés amb el delicte però va ser traslladat a comissaria ja que es troba en situació irregular. Finalment se li va obrir expedient per iniciar els tràmits d'expulsió de l'estat espanyol.

Un vídeo del jove difòs per WhatsApp el titllava de pederasta

En el moment de la identificació, un veí va gravar-ho i va començar a córrer com la pólvora a través de grups de WhatsApp i les xarxes socials. El vídeo s'acompanyava d'una informació falsa i se l'acusava de ser un pederasta i d'aprofitar la sortida del col·legi Santa Mònica per abusar de nenes petites.

La mentida va anar creixent fins el punt que un grup de veïns, quan se'l van trobar enmig de la plaça Miquel Dolç, van córrer a atonyinar-lo. El jove immigrant es va sentir rodejat, increpat i quan no va tenir escapatòria va començar a rebre cops de puny a plena llum del dia. Finalment es va poder escapar i de moment no ha estat localitzat ni ha presentat cap denúncia. Un cas racista amb totes les lletres on la difusió d'una informació falsa ha portat un desenllaç lamentable.