La cadena de supermercats Lidl ha retirat del mercat un formatge que pot provocar greus problemes de salut a aquells que el consumeixin.

Formatge de cabra de 100 grams de Jermi

El formatge de cabra de 100 grams de la marca Jermi amb data de consum preferent del sis de novembre d'aquest any ha estat retirat de tots els supermercats Lidl perquè en un control intern s'ha detectat un perillós bacteri que pot causar greus malalties gastrointestinals.

Queso de cabra Jermi / Lidl

Lidl ha retirat del mercat el formatge de cabra de 100 grams de la marca Jermi perquè s'ha detectat un bacteri molt perillós per la salut / Lidl

Un bacteri perillós en un formatge del Lidl

La listèria "monocytogenes", el bacteri trobat en aquest formatge, causa listeriosis, una infecció molt greu que afecta principalment a dones embarassades, a nounats, a avis i a persones amb el sistema immunitari dèbil. La majoria de persones que s'intoxiquen d'aquest bacteri necessiten atenció mèdica i aproximadament una de cada cinc moren a causa de la infecció que causa, segons explica el Centre de Control per la Prevenció de Malalties.

Aquest bacteri també causa malalties gastrointestinals molt greus i símptomes molt semblants als de la grip i, per aquest mateix motiu, han retirat el producte del mercat i en un comunicat han demanat a totes aquelles persones qui hagin comprat el producte que no el consumeixin i que el tornin immediatament al supermercat.

Listeria monocytogenes / Wikimedia Commons

La listèria "monocytogenes" és un bacteri molt perillós que causa greus malalties gastrointestinals / Wikimedia Commons

Tots aquells clients que l'hagin comprat se'ls farà una devolució dels diners, fins i tot sense presentar el tiquet de compra. Tant la marca Jermi, com el proveïdor Brasserie Licorne SAS, com Lidl han demanat disculpes a tots els clients i s'han lamentat per les molèsties causades.