El Llevant UD ha estat condemnat a indemnitzar amb 3.000 euros una nena de 13 anys de l'equip femení infantil que va ser fotografiada nua per dues companyes al vestidor. L'Audiència Provincial de València ha ratificat la sentència després de rebutjar els recursos d'apel·lació interposats per la formació granota i els advocats de les menors implicades, els pares de les quals hauran de col·laborar solidàriament en el pagament de la quantitat interposada.

Els fets van tenir lloc el 23 d'abril de 2016 després de la disputa d'un partit a la localitat de Picassent. Segons la demanda, la víctima va ser fotografiada per dos membres del mateix equip mentre s'estava dutxant al vestidor i la imatge va ser compartida posteriorment a les xarxes socials per les acusades. Els pares de l'afectada van presentar una demanda contra els progenitors de les altres dues jugadores i el club per vulneració del dret a l'honor i la pròpia imatge en la qual reclamaven el pagament de 7.000 euros per danys morals.

Selfie i sanció

En el judici, el Llevant UD va al·legar que els fets van succeir al poliesportiu de Picassent, en unes instal·lacions que no li són pròpies, que l'entrenador no és present al vestidor i que la difusió de la fotografia es va produir al marge del fet esportiu. A més, va insistir que les jugadores que van fer la foto van ser sancionades i que, segons el reglament de règim intern, els telèfons mòbils han de romandre apagats des de l'entrada al vestidor fins a la sortida.

Els advocats de la defensa van al·legar que les menors no van fotografiar la seva companya nua, sinó que les autores es van fer un selfie "amb la mala fortuna" que va aparèixer al fons de la imatge l'altra jugadora entrant a les dutxes, i que la demandant presentava símptomes psicològics des de feia aproximadament un mes.

Objectiu

En la sentència de primera instància, la jutgessa va deixar clar que no "es va tractar d'un selfie", sinó que "s'observa amb meridiana claredat que l'objectiu i el centre de la foto és la menor, ja que els qui prenen la imatge se situen en un marge, fins al punt que mitja cara d'una d'elles queda pràcticament fora de la foto". També subratllava el fet que "una de les menors assenyala clarament cap al seu objectiu, de manera que la imatge dista molt de ser una fotografia de vestidor, de les que habitualment es prenen per celebrar una victòria".

En conseqüència, els pares de les jugadores que van fer la foto, de forma solidària i conjunta amb el club, hauran de fer front a una indemnització de 3.000 euros, més els interessos legals, a més de les costes processals de la demandant.