La Lauratres anys i té una estranya malaltia coneguda com a pell de papallona. Aquesta afectació es caracteritza per una hipersensibilitat cutània, per la qual cosa qualsevol tipus de frec li pot provocar ferides. La nena està escolaritzada en una escola pública de la localitat d'Osuna (Sevilla) i durant el període que va passar a la guarderia va comptar amb un assistent que la vigilava perquè no es fes mal. Tanmateix, segons informa el Diario de Sevilla, la Conselleria d'Educació de la Junta d'Andalusia s'ha negat a mantenir aquesta ajuda en l'etapa d'escolarització de la petita.

Supervisió

Amb la intenció de pressionar el govern autonòmic perquè rectifiqui la seva posició, Mari Paz Jiménez -la mare de la Laura- ha començat una recollida de firmes a la plataforma digital change.org que ja ha aconseguit el suport de prop de 112.000 persones. La idea és que la petita pugui comptar amb un auxiliar que la supervisi fins que sigui major d'edat i sàpiga controlar-se de forma individual per no necessitar assistència.

"Simplement per aixecar-se de la cadira molt ràpid, aplaudir fort o agafar el llapis amb massa ímpetu, a ella se li desprèn la pell", explica Jiménez, que ha demanat ja en múltiples ocasions a la Conselleria d'Educació que el posi a la seva filla un assistent, a la qual cosa la Junta s'ha negat, desestimant tots els informes mèdics presentats per la família.

Moviments

"No ho podem consentir", assenyala la mare -segons recull el mateix mitjà- i afegeix que l'ajuda és necessària perquè la Laura encara no és conscient de les conseqüències que poden oferir els seus moviments, ja que a la guarderia tenia assistència "per anar al bany, per treure el material de la motxilla, per evitar un cop de pilota en l'esbarjo, per canviar-li una bena o per a l'hora del menjar, perquè per la malaltia s'ennuega molt fàcilment."