Laura Luelmo va rebre més de 40 cops per tot el cos, la majoria al cap, abans de morir. Així ho revelen els informes previs al resultat de l'autòpsia, segons els quals no hi havia restes de semen al cos però sí un rastre d'ADN masculí dins la vagina.

Els informes, als quals ha tingut accés Huelva Información, apunten que la jove podria haver estat colpejada al cap amb una pedra i que la mandíbula li van trencar amb un cop de pal o una barra metàl.lica. També presentava blaus als turmells i ferides en un maluc, a la vulva i les parets vaginals, cosa que abonaria la tesi de l'agressió sexual o com a mínim de l'intent de consumar-la.

L'escenari del crim està clar

Els especialistes no tenen dubtes sobre l'escenari de la mort de la noia: el número 1 del carrer Còrdova, la casa del seu veí i assassí confés, Bernardo Montoya. Van trobar restes de sang de la víctima a la paret i el terra, així com restes genètiques en un cubell del lavabo. Montoya va intentar netejar la casa amb lleixiu però no va aconseguir fer-ne desaparèixer el rastre. La seva última versió acusava l'exnòvia d'haver matat la professora a cops de martell en un atac de gelosia.