James Anderson, un lampista de 52 anys, ha generat un gran enrenou aquesta setmana després que es difongués una factura on cobrava 0 lliures per arreglar-li la caldera a una àvia de 91 anys. A canvi, ha rebut 80.000 lliures (gairebé 100.000 euros) en donatius anònims.

L'home ha explicat que va estar a punt de la ruina després de realitzar més de 3.000 feines sense cap cost per a ancians amb pocs recursos o gent vulnerable a Burnley (Lancashire, Regne Unit), segons mitjans locals.

L'home va estar a punt de la fallida

 

Anderson, que dirigeix l'empresa de fontaneria Depher sense ànim de lucre, recapta diners utilitzant campanyes de 'crowdfunding' i donacions per ajudar la gent, i intenta expandir el negoci pel país.

"No només hem de fer treballs a Lancashire. Em posaré en contacte amb enginyers locals a l'àrea més àmplia", ha comentat l'home, que ha explicat que va haver d'acomiadar dos empleats perquè no podia pagar-los, però que ara intenta contactar-hi de nou.

Dirigeix una empresa de fontaneria sense ànim de lucre

 

"Tant de bo puguem unir a totes les comunitats per una causa comuna a tot el planeta, perquè els que són ancians i discapacitats, no només al Regne Unit, puguin beneficiar-se d'alguna cosa com això en la societat", ha destacat Anderson. "La gent està parlant de fer-ho a Amèrica, França i Austràlia, i tots ells es posaran en contacte amb mi per obtenir consells i recomanacions sobre com fer-ho als seus països", ha afegit.

"M'encantaria que hi hagués una línia d'ajuda a la qual qualsevol persona gran de 65 anys o discapacitada pogués cridar i rebre fontaneria gratuïta", conclou.