La catedral de Notre-Dame de París, en flames. La catedral de Notre-Dame de París està patint un important incendi des d’aquesta tarda. Els bombers de la capital francesa s’han desplegat per intentar apagar les flames que surten, sobretot, de l’agulla central del temple. És un monument que cada dia visiten milers de persones. La Policia de París ha acordonat la zona i s’està desallotjant l’espai i els turistes que hi havia a la catedral.

El foc, la gravetat del qual encara s'ha de determinar, ha envaït l'àtic de la catedral, el monument històric més visitat d'Europa, segons han dit els bombers. El seu portaveu ha assegurat que l'incendi s'ha proclamat al voltant de les set de la tarda i que podria estar "potencialment relacionat" amb els treballs de renovació de l'edificació.

L'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha convidat a respectar el perímetre de seguretat: "Ens mobilitzem localment en estreta relació amb la Diòcesi de París. Convido a tots a respectar el perímetre de seguretat". Per altra banda, el primer tinent d'alcalde de París, Emmanuel Grégoire, ha alertat els ciutadans que es mantinguin allunyats de la zona. "Important incendi en curs a Notre-Dame, hem de romandre-hi allunyats, evacuar l'àrea i deixar que intervingui el rescat", ha escrit al seu compte de Twitter.

Seguiment minut a minut de l'incendi de París en directe, en aquest enllaç

Incendi de Notre-Dame en directe des de París:

Imatges des de París:

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha reaccionat a l'incendi: