La Guàrdia Civil ja ha detingut quatre persones relacionades amb l'intent d'assassinat del jove Kamal Mouloudi, el noi de 17 anys de Casp (Saragossa) que va ser ruixat amb àcid quan tornava de l'institut el passat 3 de maig. Un desconegut s'hi va acostar i el va ruixar amb l'àcid, que el va deixar ferit molt greu i va haver de ser ingressat a l'UCI. Kamal és un estudiant molt estimat a l'institut del municipi que estava preparant la selectivitat, tal com van explicar diversos amics de la víctima a ElCaso.cat.

Van pagar a un sensesotre perquè ruixés el jove amb àcid

Després d'investigar qui podia haver agredit el menor d'edat, la Guàrdia Civil va arribar fins a un sensesostre ―un home de 37 anys―, a qui han acusat de ser l'autor material de l'agressió. Però aquest home no coneixia de res el jove Kamal ni la seva família. Van estirar el fil i no hi havia res que pogués relacionar el sensesostre amb el noi de 17 anys.

Va rebre l'encàrrec de l'excunyada del menor

Només una cosa va fer dubtar la policia: i si ho havia fet per diners? I sí, l'home havia rebut, segons la policia i presumptament, l'encàrrec per part d'una persona que sí que coneixia en Kamal. Era la seva excunyada, l'exparella del germà de la família que està desaparegut des del mes de gener.

Yahya Mouloudi havia desaparegut després de tenir problemes de diners. La Guàrdia Civil ja va apuntar en l'inici de la investigació que l'agressió al menor tenia alguna cosa a veure amb aquesta desaparició però van tancar el cercle en l'exparella d'ell.

Quan el Yahya va desaparèixer, la seva exparella i un oncle seu van intentar trobar-lo, segons Heraldo, per recuperar uns diners que ell els devia. No els tornava i no donava senyals de vida. Sabien que estava a Alemanya amagat per no fer front als deutes i fins i tot van anar allà a buscar-lo, però no el van trobar.

Volien cobrar un deute del germà desaparegut

Finalment, la dona i el seu oncle van amenaçar la família Mouloudi que si no tornava Yahya, farien mal a un membre de la família. I van complir. A principi de maig van enredar un sensesostre a canvi de diners i drogues per atacar el germà petit, en Kamal.

La Guàrdia Civil els ha detingut i el jutge els ha enviat a presó. En l'operació també s'ha detingut una persona més a qui s'acusa d'encobriment en aquesta temptativa d'homicidi. Aquesta dona coneixia els principals acusats i sabia què volien fer al menor d'edat. Segons Heraldo, la dona fins i tot va assegurar-se que aquell dia el noi anava a l'institut i que podia ser atacat pel sensesostre.