El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJCat) ha decidit obrir un expedient disciplinari al jutge titular de la sala de Primera Instància número 5 de Tarragona, Manuel Arce Llana.

L'inici d'aquest expedient arriba després de les queixes rebudes pels seus companys, advocats i funcionaris del jutjat per la falta d'activitat del magistrat. Fa més de dos mesos que no dicta cap sentència.

Obrir expedient disciplinari al jutge

Segons el Diari de Tarragona, va ser el president de l'Audiència Provincial de Tarragona qui va recollir la informació sobre el cas i ho va presentar a la sala de Govern del TSJCat, que va decidir obrir l'expedient contra el jutge, que és el titular del Jutjat de Família dels jutjats de Tarragona.

Aquest jutge ja havia tingut episodis convulsos en altres jutjats d’Espanya. Ha arribat a Tarragona després d’un temps sancionat i apartat de la carrera judicial.

Cap sentència en dos mesos

El jutge, que està a Tarragona des del passat 2 de juliol de 2019 i que ha fet les vacances a l'agost, no ha dictat cap sentència en aquest temps, i en té mig centenar de pendents. Els mateixos advocats i treballadors dels jutjats han assegurat que el magistrat no fa servir les eines tecnològiques de les quals disposen als jutjats i carreguen amb feina extra als funcionaris.

Des del TSJCat també es posa en relleu que en un jutjat com el de família cal ser diligent en les seves resolucions i que en el cas que s'està investigant, amb dos mesos sense sentències, no s'està fent i que això perjudica les famílies immerses en aquests tràmits.