El tribunal d'apel·lació de París ha donat ordre aquesta nit de tornar a alimentar Vincent Lambert, el jove de 42 anys que porta en estat vegetatiu des de setembre del 2008.

El recurs interposat pels seus pares, que es neguen a deixar-lo morir, ha impedit que seguís en marxa el procés de desconnexió iniciat aquest dilluns passat pels metges de l'hospital de Reims.

"Per una vegada, em sento orgullosa de la justícia"

 

"Estaven intentant acabar amb Vincent. Això és una gran victòria. El realimentaran. Per una vegada, em sento orgullosa de la justícia", ha manifestat la seva mare. En canvi, la parella del malalt i el seu nebot són partidaris de deixar-lo morir, per la qual cosa no s'han mostrat contents amb la decisió del tribunal. "És realment pur sadisme per part del sistema medicojudicial", ha dit el nebot.

Lambert va deixar de rebre hidratació i nutrició i anava a ser sedat fins a la seva mort seguint el protocol que permet suspendre legalment el tractament quan aquest no té més efecte que mantenir la vida de manera artificial. El seu cas ha revifat a França el debat sobre el dret a morir dignament.