Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest cap de setmana un noi de nacionalitat marroquina de 29 anys que va assaltar violentament una dona a la platja durant la matinada de dissabte. Un grup de persones, totes de nacionalitat marroquina, van envoltar la víctima i mentre un d'ells la distreia amenaçant-la amb una arma blanca, els altres li van robar una cadena d'or valorada en 5.000 euros.

Posteriorment, la víctima va reconèixer l'autor i amb l'ajuda d'un vigilant de seguretat van aconseguir retenir un dels autors fins a l'arribada d'una dotació policial.

Més de 17 detinguts: lladres violents i multireincidents

Aquesta detenció forma part de moltes més que els Mossos d'Esquadra han fet aquest cap de setmana a la ciutat de Barcelona en un pla que han activat per lluitar contra els robatoris violents. En total s'han detingut disset lladres, acusats de diversos robatoris amb violència i intimidació.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat els detinguts són la majoria magrebins i també n'hi ha d'espanyols, llatins i un d'alemany. Les detencions s'han fet als districtes de Sant Martí, Eixample, Ciutat Vella i Horta. No és una xifra molt més elevada que un cap de setmana normal, tot i que aquest cop la policia catalana ha fet públiques les actuacions.

Més detinguts

Un dels casos que van investigar els Mossos d'aquest cap de setmana, l'autor va fer tocaments a una dona i després li va fer una estrebada de la bossa de mà la qual cosa li va provocar lesions. La mateixa víctima va alertar al 112. La ràpida actuació policial va fer possible la detenció de l'autor per robatori amb violència i intimidació i agressió sexual.

Mossos d'Esquadra / ACN

S'han detingut 17 joves durant el cap de setmana a Barcelona

Més casos d'assalts en grup. Un a l'Eixample i l'altre a Sant Martí. En el primer es van detenir els tres autors i es va recuperar el rellotge sostret. En l'altre, es van detenir quatre dels lladres i la investigació continua oberta per identificar-ne la resta i recuperar el telèfon mòbil de la víctima.

Pla Tremall dels Mossos d'Esquadra

Aquestes detencions s'emmarquen dins del Pla Tremall que té per objectiu reduir els furts i robatoris amb violència i intimidació de la ciutat de Barcelona i augmentar la percepció de seguretat ciutadana. El pla actua principalment sobre els delinqüents multireincidents per evitar que cometin reiteradament fets delictius i impedir que introdueixin productes sostrets en el mercat il·lícit.