Una jove veïna de Xàtiva (València) de 24 anys ha estat assassinada a Guayaquil (Equador) a l'arribar al seu país procedent d'Espanya la setmana passada en un viatge en companyia del seu marit i el fill de tots dos, de cinc anys.

La jove va viatjar a l'Equador per sorprendre la seva mare pel seu aniversari, a qui feia anys que no veia. Van agafar un taxi des de l'aeroport i una banda els va atacar. Segons explica el marit, els van treure les maletes, 1.300 euros en metàl·lic i es van emportar la jove, que seria trobada morta amb diverses punyalades a les cinc de la matinada.

L'entorn sospita del marit

Encara així, l'entorn de la víctima sospita que hi ha alguna altra cosa darrere. Mabelly V.C., la víctima, estava a punt de separar-se del marit, amb qui no tenia bona relació. Per això, els va estranyar el viatge sobtat, així com que l'home insistís a no avisar els seus pares per donar-los una sorpresa.

La policia, pel seu costat, té constància d'una denúncia anterior per maltractaments. Valeria Mabelly i el seu espòs, Jean Paúl P. G., eren molt coneguts a Xàtiva, on feia sis anys que residien. Ell treballava en una instal·lació dedicada a la inspecció de vehicles, i ella en una franquícia de menjar ràpid. El fill, de cinc anys, estava escolaritzat a l'escola de les Dominiques, un prestigiós centre concertat de Xàtiva, informa Levante-EMV.