El jove que va anar amb la seva parella el 24 de juny fins a la fossa de La Romana, lloc on van ser violades i assassinades les tres nenes d'Alcàsser l'any 1992, Míriam, Toñi i Desirée, hi va anar per curiositat, segons ha relatat ell mateix, aquest dijous, al programa Espejo Público. Un cop allà va trobar les restes òssies que han resultat ser humanes i que, segons les primeres anàlisis, tenen diverses dècades d'antiguitat.

El jove assegura que va anar a la fossa de les 'nenes d'Alcàsser' per curiositat després de veure el documental de Netflix

Vicente i la seva parella van decidir anar-hi després de veure el documental de Netflix sobre el crim d'Alcàsser: "vaig veure una cosa blanca, pensava que era una burilla de cigarreta, i en apropar-me vaig veure que era un os". El jove ha negat que furgués el terreny després de descobrir les restes: "amb un pal li vaig donar la volta i em vaig adonar que era un os. Vaig apartar una mica més la sorra i vaig veure tres trossos de falange més". Vicente també ha explicat que al lloc no hi havia cobertura, motiu pel qual va decidir embolicar els ossos amb paper d'alumini i portar-los a la caserna de la Guàrdia Civil.

Pendents del Jutjat d'Alzira

El febrer del 2017 ja es va trobar un premolar a la mateixa zona. En aquell moment no es va poder extreure informació genètica per determinar el seu origen.

Ara, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 d'Alzira, encarregat del sumari del cas Alcàsser, ha de decidir si les falanges són traslladades a un laboratori per extreure l'ADN i acarar-lo amb una de les nenes que precisament tenia una mà desossada.