La jove testimoni de Jehovà que no accepta cap transfusió de sang es troba en una situació de gravetat extrema. Així ho han indicat els especialistes de l'Hospital San Jorge d'Osca, segons els quals la qualitat de la sang de la noia està clarament per sota del que és necessari per viure.

La pacient, que té 20 anys i porta 17 dies ingressada a l'hospital, va deixar escrit un testament vital fixant la seva posició de refús absolut a les transfusions de sang, que els testimonis de Jehovà rebutgen per motius religiosos. Això va obligar els metges a provocar-li un coma induït arran d'una peritonitis aguda durant una intervenció quirúrgica. Un coma que manté les seves constants vitals en funcionament però que en cap cas podrà revertir el procés imparable d'empobriment de la sang de la jove.

La qüestió és que el testament vital era molt clar al respecte i així ho va entendre un jutge que ha refusat les pretensions contràries de la família, que, òbviament, li vol salvar la vida. La Interlocutòria dictada pel Jutjat de Guàrdia d'Osca sosté que negar-se a la transfusió no és delicte, encara que la seva vida pengi d'un fil. A més, afegeix que era una persona major d'edat i plenament capaç quan, fa uns mesos, va redactar el testament.