L'Eric Torales és un jove de 24 anys que s'enfronta a una multa de més de 534.459 euros per contagiar el coronavirus a vint persones en assistir a una festa il·legal amb més de 100 persones.

Festa il·legal amb més de 100 persones

Torales va assistir a una festa d'aniversari amb més de 100 convidats i ell tenia coronavirus, però era asimptomàtic i no ho sabia. Per si no fos poc, després d'aquesta celebració ell va contagiar a vint persones més, entre les quals estava el seu avi, que va morir a causa de la Covid-19.

Eric Torales / Twitter hugomakiavelico

L'Eric Torales és un jove de 24 anys que ha de pagar una multa de més de 500.000 euros per contagiar el coronavirus a vint persones / Twitter hugomakiavelico

El jove va ser convidat a una festa d'una amiga que complia 15 anys i, a la celebració, hi havia més de 100 persones, tot incomplint les mesures de seguretat per prevenir els contagis del coronavirus. Torales era conscient que assistir-hi era una gran imprudència, però va fer cas omís a les recomanacions de les autoritats.

Eric Torales s'havia de confinar

Els fets van passar a Moreno (Argentina) el 14 de març i, en aquelles dates, s'havia dictaminat el confinament domiciliari a tot el país. Així doncs, era completament il·legal la celebració d'aquesta festa, però es va fer igualment i Torales ha estat acusat de "propagar una malaltia perillosa i contagiosa amb l'agreujant de la mort d'una de les persones a les quals ha infectat", segons informen des dels jutjats.

Multa de 500.000 euros

També s'acusa a Morales de tenir una actitud "imprudent i negligent" per incomplir la quarantena, ja que havia tornat d'un viatge als Estats Units i, per tant, havia d'estar com a mínim 15 dies completament confinat.  Per això mateix, s'enfronta a una multa de 50 milions de pesos argentins, que és l'equivalent a 534.459 euros.